Lidkerken

Lidkerken-en geloofsgemeenschappen


Overzicht van lidkerken-en geloofsgemeenschappen


Protestantse Gemeente Hoorn- Zwaag - Blokker


Eén van de drie wijkgemeente van de Protestantse Kerk - Het Octaaf in Hoorn - J.D. Pollstraat 1 1623 LM Hoorn


De protestantse gemeente Hoorn/Zwaag/Blokker wil zich als onderdeel van de wereldwijde christelijke kerk laten leiden door het Woord van God als inspiratiebron. De gemeente laat dit zien door de manier van handelen en spreken, niet alleen binnen maar ook buiten de kerk. Binnen de wijken Hoorn Zwaag en Blokker van de gemeente, is er ruimte voor verschillende manieren van geloven en beleven en voor een eigen identiteit. De wijkgemeentes zijn dan ook verschillend van karakter, maar in de geloofsbeleving volkomen vergelijkbaar. Elke wijkgemeente is verbonden aan zijn eigen kerkgebouw, waardoor het specifieke karakter van de wijkgemeentes bewaard blijft. Er worden regelmatig gezamenlijke diensten gehouden, en de predikanten doen dienst in alle wijkkerken.

 

Klik hier voor een link naar de website van deze geloofsgemeenschap.



Room Katholieke Kerk - Parochie Heilige Matteus


Eén van de wijkgemeente van de Rooms Katholieke Kerk - De Koepelkerk - Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn.


Wat is dat koninkrijk van God, toen en nu? Toen vertelde Jezus dat het koninkrijk van God niet ver gezocht moest worden, maar dat het bij onszelf begint. Dat wij zelf kunnen werken aan liefde, vrede, welzijn en rechtvaardigheid.In zijn parabels en andere verhalen liet hij dat blijken. Hij leefde het voor in zijn doen en laten. De mensen werden daardoor geraakt. Jezus trok zich regelmatig terug om te bidden tot zijn Vader. Hij kreeg veel volgelingen, maar hij werd ook tegen gewerkt. De schriftgeleerden en farizeeën uit die tijd zagen hem duidelijk niet zitten, mede doordat hijleefde volgens de geest van de wet en niet volgens de letter van de wet. De machthebbers van toen namen hem gevangen en lieten hem zelfs ter dood brengen aan het kruis. Daarmee begon het verhaal pas echt goed. Door zijn manier van leven op aarde, door zijn opstanding en hemelvaart beseften velen dat hij het goede op de wereld was komen brengen, maar dat door allerlei wereldse zaken vele mensen daar niet mee bezig waren. De mensen werden door hem wakker geschud om op de plek waar ze wonen en leven aan dat koninkrijk te werken. Zijn blijde boodschap wordt door zijn volgelingen doorverteld tot op de dag van vandaag. Nu gaat het nog steeds om dat rijk dat in en met de mensen zelf begint. Dat zien we in allerlei vormen om ons heen. Ook in onze parochie zien we mensen die hartstochtelijk en heel overtuigd werken aan liefde, vrede, welzijn en rechtvaardigheid in deze wereld.

 

Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap.

 

 Vieringen op zes locaties:

 

Hoorn, r.-k. kerk H.H. Cyriacus- en Franciscus

Grote Noord 15

1621 KJ Hoorn 

 

Hoorn Risdam,‘De Opdracht’

wijkcentrum De Huesmolen

De Huesmolen 60

1625 HZ Hoorn

 

Oosterblokker, r.-k. kerk O.L. Vrouwe Visitatie

Oosterblokker 66

1696 BJ Oosterblokker

 

Westerblokker, r.-k. kerk St. Michaël

Plantage 29

1695 BA Blokker

 

Westwoud r.-k. kerk St. Martinus

Nuyensstraat 78

1617 KD Westwoud

 

Zwaag, r.-k. kerk St. Martinus Pastoor 

Nuijensstraat 3a

1689 GM Zwaag

 

Secretariaat:

Achterom 24a

1621 KV Hoorn

Tel. (0229) 21 67 49

Open: van maandag t/m vrijdag

van 9.00-12.00 uu




Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn


De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn is een moderne en vrije christelijke geloofsgemeenschap. Iedereen is welkom voor beleving van geloof en gesprek met anderen. Het Foreestenhuis wil een thuis zijn voor mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar inspiratie en zingeving. Wij zetten ons in voor rechtvaardigheid, vrede en duurzaamheid in onze samenleving.

 

Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap

 

Foreestenhuis,

Grote Oost 43,

1621 BR Hoorn



Evangelisch-Lutherse Gemeente Hoorn


Evangelische Lutherse Gemeente Hoorn - Ramen 4 1621 EL Hoorn.


Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap.


Nederlands Gereformeerde Kerk in Hoorn


Deze geloofsgemeenschap komt samen in de Oosterkerk in Hoorn - Grote Oost 58-60, 1621 BX Hoorn.


Wij zijn een gemeenschap van christenen in de stad Hoorn en haar omgeving. We geloven dat God aan de basis van het leven staat en mensen uitnodigt met Hem op pad te gaan. Zo krijgt ons bestaan werkelijk doel en zin. We nemen de Bijbel aan als Gods betrouwbare woord. We zoeken daarin naar antwoorden op vragen van deze tijd. Het evangelie van Jezus Christus, zijn kruisiging en opstanding uit de dood, neemt daarbij een centrale plaats in. Wij geloven in de werking van de Heilige Geest die mensen in beweging zet. Wij zijn ons ervan bewust dat ons leven niet op zichzelf staat. De relaties van onze gemeente gaan drie richtingen uit: naar 'boven': gericht op de relatie met God naar 'binnen': gericht op de leden van de gemeentenaar 'buiten': gericht op mensen in de stad Hoorn en daar buiten. We komen regelmatig bij elkaar. Dat doen we op zondagen in de Oosterkerk in Hoorn, maar ook doordeweeks.

 

Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap.



Evangelische Broedergemeente Hoorn


Deze geloofsgemeenschp komt samen in de Dorpskerk aan de Kerkelaan 8, 1689 EA Zwaag.


Evangelische Broedergemeente Hoorn eo.

Hernhutters – Moravians – Anitri’s

 

De Broedergemeente Noord-Holland is een christelijke gemeente binnen de wereldwijde gemeenschap van de Broeder – Uniteit. In Nederland zijn wij bekend als Evangelische Broedergemeente of als Hernhutters. Rond om ons logo staat: “Ons Lam heeft overwonnen, laten wij Hem volgen”. Deze zin maakt ons duidelijk: Jezus Christus is onze Heiland, zijn manier van leven is ons een voorbeeld, zijn sterven heeft ons vrij gemaakt, zijn opstanding heeft ons de weg naar het leven geopend.

 

De Broedergemeente Noord Holland is een regiogemeente. Wij houden onze kerkdiensten en activiteiten in Haarlem, Zaandam, Hoorn en Alkmaar. Daar komen wij bijeen voor kerkdiensten, bijbelstudie, gesprekken en feesten. Aansluitend aan iedere kerkdienst is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder genot van een kopje koffee of thee en vaak ook wat lekkers erbij.

 

De Broedergemeente Noord Holland is een kleurrijke gemeente. De meeste van onze leden hebben een Surinaamse achtergrond. Menselijke warmte, onderlinge verbondenheid en een levend geloof zijn kenmerken van onze spiritualiteit. In onze diensten zingen wij veel. Want in de liederen geven wij met hart en monden en handen uitdrukking aan ons geloof.

 

De Broedergemeente Noord Holland is een oude en een jonge kerk. Sinds 1744 is de Broedergemeente in Haarlem actief. In de 20e eeuw zijn ook op andere plaatsen in Noord Holland Broedergemeenten ontstaan.

 

Op 16 december 1984 heeft onze eerste kerkdienst in Hoorn plaatsgevonden. Toen mochten wij gebruik maken van de Kerk aan de Eikstraat. Inmiddels houden wij onze kerkdiensten in de Dorpskerk van de Protestante Gemeente in Zwaag. Iedere 1e en 3e zondag van de maand begint de kerkdienst om 13:00 uur. Ook op kerkelijke feestdagen houden wij daar kerkdiensten. Wij zijn dankbaar voor de gastvrijheid die wij in deze kerk mogen genieten.

 

U bent van harte welkom, om met onze gemeente kennis te maken.

 

Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap.

 

contactadres:

hr. Marc Mecidi

Papiermolen 21

1622 KV Hoorn

0229 – 21 62 50

hoorn@ebgnoordholland.nl

 

kerkdiensten:

Bezoek ieder 1e en 3e zondag van de maand onze diensten,

in de Dorpskerk aanvang 13.00u.

Kerkepad 8, 1689 EA Zwaag

 

predikant:

ds. Stefan Bernhard

0226 – 314 029 / 06 – 30 38 38 82

bernhard@ebg.nl

 

 

Het kenmerk van de EBG

 

De EBG wilde en wil nog steeds een open kerk zijn voor alle christenen zonder strenge leerregels (dogma's) zodat het makkelijk is om met andere kerken samen te werken. De EBG is ontstaan in 1457 toen een groep aanhangers van Jan Hus een nieuw kerkgenootschap oprichtten. Dit werd de Unitas Fratrum (het Latijn voor de Broedergemeente) genoemd.

 

Deze groep kreeg al snel veel aanhangers en werd een volkskerk in Bohemen en Moravië, maar werd ernstig vervolgd en onderdrukt door de overheid. In het begin van de 18e eeuw stichtten nakomelingen van deze groep, op het landgoed van Graaf Von Zinzendorf, een dorpje dat ze Hernhut noemden (onder de hoede van de Heer). Hier komt dus ook de andere naam van de Broedergemeente vandaan, de Hernhutters. Onder leiding van Von Zinzendorf kwam de Broedergemeente tot grote bloei. Hij drukte op een goede manier zijn stempel op de hele ontwikkeling van de Broedergemeente.

 

Is de EBG een Surinaamse kerk?

 

De vraag die vaak wordt gesteld of de Broedergemeente een specifiek Surinaamse kerk is. Deze vraag moet ontkennend worden beantwoord.Wel heeft de EBG veel aanhang gekregen in Suriname. Dit komt vooral omdat de Broedergemeente de enige kerk was die destijds ook aan de slaven het evangelie bracht.De EBG werd daarom nogal tegengewerkt door de machthebbers in Suriname en door de toenmalige kerken in Suriname.Nog steeds is de EBG in Suriname een belangrijke kerk in een samenleving met alle belangrijke godsdiensten, waarbij iedereen elkaar respecteert. Dit respect uit zich door het vieren van elkaars feestdagen.In Nederland is de EBG vooral weer groter geworden doordat in de tweede helft van de vorige eeuw zich steeds meer Surinamers in Nederland gingen vestigen, een soort omgekeerde zending zou je het kunnen noemen.




Nieuw-Apostolische Kerk Hoorn


De Nieuw-Apostolische Kerk in Hoorn heeft haar markante kerkgebouw aan de Westerblokker 167b / hoek Oostergouw 1695 AE in Blokker.


De nieuw-apostolische kerkgemeente Hoorn is een open, actieve gemeente, waarin alle generaties samen een geloofsgemeenschap vormgeven. Als hoogtepunt geldt de zondagse kerkdienst, waarin woord, zang, muziek en stilte samenkomen om iets van God te ervaren.


De gemeente probeert op onderstaande wijze actief inhoud te geven aan het geloof en gemeenteleven:


Ik droom van een gemeente


Ik droom van een gemeente,


waarin het evangelie zo verkondigd wordt,

dat het mensen helpt om te leven,

waarin de mensen zo enthousiast worden door de boodschap van Jezus,

dat zij anderen erover vertellen,

waarin mensen het evangelie geloven,

omdat zij antwoord vinden op hun zoeken en hun vragen.


Ik droom van een gemeente,


waarin iedereen met iedereen spreekt,

waarin conflicten worden opgelost,

waarin moedelozen een open oor vinden,

waarin verdrietigen getroost worden en

eenzamen vreugde vinden,

waarin er niemand is die niet begrepen wordt,

waarin eenieder zich verheugt erbij te horen.


Ik geloof in deze droom.


Hij helpt mij me in te zetten in een gemeente,

opdat zij levendig wordt,

en waarin de Geest van Jezus leeft!



Sören Kierkegaard (1813-1855)


 Wees van harte welkom!


Kerkdiensten: iedere zondag om 10.00 uur


Klik hier voor de link naar de website van deze geloofsgemeenschap.


 

Share by: